Voetreflex massage

VOETREFLEX MASSAGE

Behandeltijd   :   30 minuten
Prijs   :   € 35

De voeten worden ook wel eens de spiegel van het lichaam genoemd. Dit wordt duidelijk als je je voetzolen naast elkaar zet en de ruggengraat in het midden voorstelt. Je kunt nu het middengedeelte van de voet als het borstgebied zien (longen, hart, schouders) met daaronder de maagstreek en de ingewanden. De rechtervoet weerspiegelt de rechter lichaamshelft en de linkervoet de linker lichaamshelft.

Door middel van het stimuleren van de reflexpunten op de gehele voet, worden de corresponderende organen, klieren en overige gebieden in het lichaam gestimuleerd om zich te herstellen en/of te versterken. Het lichaam wordt geactiveerd zich van opgehoopte afvalstoffen te ontdoen doordat de massage de doorbloeding en de lymfestroom op gang brengt.

Hiermee kan de voetreflex massage een positieve bijdrage leveren aan het behouden, verbeteren of herstellen van het natuurlijke evenwicht in het lichaam. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt immers in gang gezet. Nieuwe bouwstoffen kunnen op die manier de plaats van bestemming weer bereiken. Een ander bijkomend voordeel is dat de bloedsomloop in de voeten verbetert.

Naarmate ik langer voetreflex massages geef, heb ik er mijn eigen weg in gevonden.
Ik behandel zoveel mogelijk beide voeten tegelijk en werk naar de enkels toe (plaats van de lymfeklieren) om het afvalproces op weg te helpen. Het is erg belangrijk om na een voetreflex behandeling voldoende water te drinken.

Aan het eind van de massage voeg ik een essentiele olie naar keuze toe als “voetentoetje”. De olien hebben ieder hun specifieke geur en uitwerking en geven een extra dimensie aan de Voetreflex massage.

Wil jij deze heerlijke behandeling ook ervaren, maak dan een afspraak.

Je bent van harte welkom!

Afspraak maken

In sommige gevallen geef ik geen voetreflex massage, nl.:

  • Als iemand zwanger is.
  • Als iemand voetschimmel/zwemmerseczeem heeft.
  • Als iemand koorts heeft.
  • Als iemand kanker heeft.
  • Als iemand verkouden is en/of griepachtige verschijnselen heeft.